COVİD-19 PANDEMİSİNDE EV EGZERSİZİNİN ÖNEMİ

Dünya genelinde görülen yeni tip korona virüs hastalığı (COVID-19) nedeniyle ülkemiz zor bir dönemden geçmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün de bir pandemi olarak kabul ettiği Covid-19 hastalığının henüz kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Ancak hastalığı özellikle bağışıklığı güçlü olan kişilerin daha kolay atlattığı bilim insanlarının ortak düşüncesidir. Bağışıklık sistemi sağlığı ve düzenli spor arasında sıkı bir ilişki vardır. Düzenli egzersiz kalp sağlığını güçlendirir, kan basıncını düşürür, vücut ağırlığını kontrol altına almamızı sağlar ve en önemli olarak bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Bu nedenle bu salgın döneminde egzersiz ruhen ve bedenen kişinin daha sağlıklı olmasına katkıda bulunur ve aynı zamanda bağışıklık sistemini destekler.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz TAŞKIN Koronavirüs (covid-19salgın sürecinde mümkün olduğunca evlerimizde kalıp virüse temas etmemek ya da var olan virüsü yaymamak amaçlandığını söyleyerek, Koronavirüs (Covid-19) karşı taze sebze meyve tüketmek ve su tüketimi gibi  bağışıklığı güçlendirici önerilere düzenli ev egzersiz programının eklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Evde yapılabilecek basit birkaç hareket ile bağışıklığımızı güçlendirip, kalp ve damar sağlığımıza olumlu katkılar sağlayabilir” diye konuştu. Egzersizin aynı zamanda psikolojik faydası hastalıkların baş etme mekanizmalarından en önemlisi olan moral motivasyonu attırarak etki gösterir. Tüm bu sebeplerden ötürü ev egzersizlerimizi ihmal etmeyelim.